Re: nemocenská,PPM a proplacená dovolená
Děkuji moc za odpověď. Paní měla skončit 30.9., ale trošku jsem do toho vrtala, protože mě ta takhle připadalo praktické (nebude muset někdy přemýšlet, co dělala 14 dní v říjnu 2008). Jen jsem doporučila zamteli, aby si nechal všechno podepsat do 30.9. Do vyloučených dob nebudu počítat říjnové dny.....?
pokud je těhotná, tak stejně nemoc (od 1.10. a následnou PPM budete vyplácet v ochranné lhůtě, takže je jedno, zda skončila PP 30.9. nebo v průběhu října)
nerozumím tomu podepsání do 30.9. - to myslíte dohodu, že ukončí PP během října?
pokud byla dlouhodobě nemocná, tak pozor na dovolenou (zda má vůbec odprac. 60 PD apod.)
nárok na D bude jen max. na 9/12
ELDP budete vést ve 2 řádcích
a příští rok nezapomeňte vést ELDP také (PPM v ochr. lhůtě)
ale ona bude mít nemoc v ochranné lhůtě a přejde hned na PPM, takže je to opravdu zbytečné to takto kombinovat (třeba někdo přijde na něco, co mi uniká, ale já bych to nechala být, aby skončila 30.9. - dle původní smlouvy)
to byste pak zůstatek dovolené proplatila ve mzdě za září a na ELDP by neměla vyloučenou dobu za září
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 9. 2008 12:39
Zaměstnankyně je na nemocenské s rizikovým těhotenstvím, i když jí PP na dobu určitou končí 30.9., dohodli se se zamtelem na prodloužení smlouvy dodatkem a ukončení PP dohodou den před nástupem na PPM ( někdy v půlce října). V říjnové výplatě jí také bude proplacena nevybraná dovolená. Může tento postup nějak zkomplikovat výplatu ND a PPM za říjen ?