Re: brigáda - neukončená docházka na ZŠ
když to máte vyplacené, tak už s tím už nyní nic nenaděláte - slevu na studenta byste stejně uplatnit nesměla ani kdyby měl po ukončené 9. třídě (do ukonč. 9.třídy je možné zaměstnat děti jen ve filmu, reklamě apod. - je to dané zákonem a musí být souhlas příslušného orgánu)
protože měl DoPP, tak jste ho na SP, ZP nehlásila - tam by to hned objevili a byl by malér
doufám, že žádné daně neplatil, takže RZ by neměl požadovat (abyste to ještě víc nerozmazávali)
musíte doufat, že na to kontroly třeba nepřijdou
Re: brigáda - neukončená docházka na ZŠ
Ano, děkuju za odpovědi, nechám to tak, jak to je. Slevu na studenta jsem samozřejmě nedávala a daň mu také vyšla nulová.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 9. 2008 11:09
Dobrý den, řeším teď problém. Na pomocné stavební práce jsme na 7/2008 přijali na DPP syna našeho zaměstnance. Nechala jsem si přinést Potvrzení o studiu, kde stálo, že je žákem 9. třídy a datum 1.7.2008. Pochopila jsem to tak, že žákem 9. třídy je ve šk. roce 2007/2008 a docházku ukončil 30.6.2008. Nic konkrétnějšího na Potvrzení není.
Teď jsem se však od zaměstnance dozvěděla, že 9. třídu navštěvuje teď (2008/2009). Co teď? Zaměstnali jsme ho, ale nemohli jsme.
Asi to nechám být tak, jak to je. Třeba případná kontrola také z Potvrzení pochopí, že docházku ukončil k 30.6.2008 a nebude se po ničem dál pídit.
Nebo mi snad někdo poradí nějaké řešení?
(PS: v 3/2008 měl 15 let)