Re: Jak postupovat při DPH?
Pro účely DPH není vůbec důležité, odkud pocházejí statutáři, či z jakého kapitálu byla zřízena a je financována. Pro Vás je podstatné, že se jedná o plátce DPH registrovaného v ČR. Pokud Vám takový plátce dodá zboží v tuzemsku, jedná se o klasické zdanitelné plnění jako od jakéhokoli jiného českého plátce. Sdělení o osvobození na dokladu je nesmyslné. Základ daně a daň z takového dokladu uvedete v ř. 310 DAP. Jen upozorňuji, že podle § 26 ZDPH musí být na odkladu uveden ZD a DPH v české měně, pokud to tam není, požádejte o opravu. Dále projděte § 28 a zkontrolujte si, zda fakturá má náležitosti běžného daň.dokladu, pokud, žádejte jejich doplnění.
Re: Jak postupovat při DPH?
Také jsem na to myslela, že pokud je tam české DIČ tak bych měla mít pro účely DPH rozpis základu a daně v Kč. Ale byla jsem zmatená tím sdělením o osvobození.Rozpis v českých korunách na faktuře není. Takže jste mi jen potvrdil, že si musím požádat o opravu.Moc díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 9. 2008 12:14
Máme fakturu od firmy-společnost s r.o. se sídlem v České republice, DIČ české, registrace v OR, pouze statutární orgán-jednatel zahraniční a společníci s vkladem zahraniční, ne členský stát. Faktura je v EUR, pro potřeby DPH je vyčísleno V.A.T./19%/ 950,- EUR. Dole na faktuře uvedeno: Plnění je osvobozeno dle §64 zákona o DPH. Prosím o radu, jak uvedu do PDH, je to řádek 340, nebo 310, je to dovoz? Já vůbec nevím!