Re: tuzemské stravné nad hranici - s.r.o
To je jisté, že není plátcem DPH (tak otázka ani nezněla), mě se jedná o to, zda se z hodnoty nad 58Kč nemusí odvádět zálohová daň (spolu se mzdou), SP a ZP. Co se týče státních zaměstnanců, tak tam je to vymezeno konkrétně 1. hranice je od 58Kč do 69Kč, ale u zaměstanců v podnikatelské sféře je 1. hranice minimálně 58Kč, ale maximum ne. Proto potřebuji poradit od někoho, kdo už přímo tyto případy někdy řešil.
Re: tuzemské stravné nad hranici - s.r.o
V dotazu opravdu uvádíte, zda musíte odvádět DPH. Ale jinak buďte v klidu, z 69,- nemusí zaměstnanec odvádět nic. Pro daň a odvody platí horní hranice převzatá ze státní sféry.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 9. 2008 9:16
Dobrý den, jsme s.r.o. a vysíláme zaměstnance na služební cesty do tuzemska i do zahraničí. Několikrát jsem si pročítala informace k tuzemskému stravnému a není mi zcela jasné, zda pokud vyplatím zaměstnanci stravné nad hranici 58Kč (my proplácíme 69Kč), zda se rozdíl stává pro zaměstnance zdanitelným příjem a musím z toho odvádět DPH. Pro zaměstnavatele je to daňově uznatelné, ale u zaměstnance si nejsem jistá. Můžete mi prosím někdo poradit?Děkuji.