Re: Nárok na dovolenou v době PPM????
§ 216, odst. 3
§ 217, odst. 5
§ 223, odst. 1
Pravděpodobně se bude krátit 1/12 za 100 zameškaných dnů na RD před nástupem na MD.
Re: Nárok na dovolenou v době PPM????
ty §§§ najdete v Zákoníku práce - ano, mat. dovolená se počítá jako odprac. doba pro nárok na dovolenou
pokud byste nepožádala o čerpání dovolené ihned po mat. dovolené, potom by se postupovalo dle § 218 odst. 3 (čerpala byste ji až po rodič. dovolené)
i MÚ se musí řídit Zákoníkem práce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 9. 2008 13:05
Dobrý den,
mám otázku ohledně nároku na čerpání dovolené. V červenci 2006 se mi narodila první dcerka, nastoupila jsem na PPM, po té čerpala zbylou dovolenou +dovolenou, která mi vznikla za dobu čerpání PPM. Poté jsem byla MD. Letos v červnu jsem znovu porodila a nyní tedy opět čerpám PPM. Moje otázka zní, vzniká mi opět nárok na poměrnou část dovolené v době čerpání PPM? Jsem stále v zaměstnaneckém poměru a doba mezi dvěma PPM nebyla delší nez 3 roky. Zaměstnavatelova účetní mi to rezolutně odmítla, tak nevím, zda je to správně. Děkuji Lucie