Re: Dodavatelská faktura v EUR a Kč
Pro případ, že Vám to SW neumožní (jako mně):
Já to dělám tak, že použiju kurz pouze z dodavatelské faktury - DPH mám správně a pro účetnictví to mám ošetřeno ve směrnici (pro tuzemské dodavatelské faktury-kurz uvedený dodavatelem na na faktuře).
Re: Dodavatelská faktura v EUR a Kč
Děkuji všem, postuji stejně jak uvádí "anonym".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 9. 2008 10:12
Zdravím Vás, potřebovala bych upřesnit následující. Když mi přijde tuzemská faktura v EUR, je tam uveden i přepočet na Kč, plnění je osvobozené. Jaký použiji do účetnictví kurz. Celou dobu mám za to, že si tuto fakturu do nákladů musím přepočíst svým platným kurzem, v našem případě máme stanovený pevný kurz. Naproti tomu jsem tu na diskuzi četla, že se má použít kurz dodavatele uvedný na faktuře, jak je to tedy správně ??? / pokud faktura obsahuje DPH, pro účely DPH použiji kurz dodavatele, ale základ přepočtu svým kurzem /. Může mi prosím někdo ujasnit, zda to dělám správně, děkuji za odpovědi.