Re: nástup a výstup zaměstnance - opakov
Já bych to raději dořešila s kooperativou, protože výstup a nástup jen kvůli datu, není zrovna šikovný a stejně na to mohou přijít. Navíc zam-ec nemusí souhlasit, tak proč si Vy chcete přidělávat práci? OSVČ bych doporučila doplatit pojistné a po vyúčtování penále a úroků z prodlení, toto chtít po bývalé účetní.
já bych to taky doplatila,protože jestli máte jen jednoho zaměstnance,tak se jedná o tak malou částku,že bych ji poslala za celou dobu najednou a nic bych nikde neřešila i ty penále by byly strašně malé,zbytečně si nekomplikujte život,protože při případné kontrole byste to stejně doplatit museli,i kdyby už zaměstnanec nebyl,buďte rádi,že se mu nestal nějaký úraz a nechte to být,doplatťe to a zbytečně nekombinujte
a požádejte rovnou o prominutí za pozdní platbu, odpouštění určitou část penále
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 9. 2008 15:39
Dobrý den,
řeším problém s KOOPERATIVOU, kdy bývalá účetní nepřihlásila firmu na zákonné pojištění a 3 roky se nic neplatí. Teď, když jsem převzala DE, tak jsem si toho všimla. Přemýšlím, že místo toho, aby se OSVČ po zpátku přihásil a zaplatil pojistné za 3 roky penále, tak že bych udělala k 31.7. výstup zaměsntance a k 1.8.2008 opět nástup tohoto zaměstnance. Protože pokud by se tomuto zam-ci něco stalo, tak KOOPERATIVA zjistí, že byl u nás již 3 roky zaměstnán. OSVČ má naštěstí zaměstaného jen 1 človíčka. Ale nevím, jak by to bylo s ELDP a mzdovým listem. Musela bych to vystavit za období 1-7/08 nebo ne, když by byl hned od 1.8. opět našim zaměsntancem?
Děkuji