Re: Pořízení příjemky - problém s dodava
tak to prodejte bez dokladu za hotové a máte pokoj, když máte tak dobrého dodavatele, který dává více,než účtuje.
Re: Pořízení příjemky - problém s dodava
Tak si na to udělejte příjemku za dodávku zdarma. Proúčtovala bych to 132/648 v té hodnotě, kterou by to zboží mělo, kdyby vám ho vyfakturovali. Dostanete to na sklad a dáte do výnosů hned, vyhnete se se tomu účtování přebytku při inventarizaci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 9. 2008 10:59
Dobrý den,
v pátek jsme nakoupili zboží do našeho obchodu a fakturu ihned zaplatili. Když jsme si doma zboží kontrolovali a zadávali příjemku, tak jsme zjistili, že máme navíc 6 ks zboží (za cca 2000). Volala jsem dodavateli a ten mi sdělil, že nám nic navíc nemohl prodat, protože tam mají výstupy kontrolovány hned několika lidmi - takže od něj opravenou fakturu mít nebudu a já teď nevím, jak s tímto zbožím naložit, protože jej prodám, ale klasickou fakturu za nákup nemám. Mám udělat příjemku s tím, že tam někde poznamenám, že bylo v té a té dodávce navíc nebo jak? Jde mi o to, že ke konci roku tuto skladovou evidenci tisku a zakládáme do šanonu 2008 - pro případnou kontrolu FÚ....
Děkuji