Re: Exekuce-vrácení vyloučených věcí
Vážená paní v našem kocourovském bordel státě je situace taková , že exekutor NEMÁ povinnost Vám zabavené movité věci vrátit , s ohledem na to , že mobiliární exekuce je většinou prováděna jako nátlak na cizí osobu , docela se jim to hodí do krámu že?
Můžete zkusit podat kárnou žalobu - že exekutor pochybil , jeho komora mu - v případě , že ho uzná vinným dá směšnou pokutu , něco jako když pes pokálí veřejné prostranství..
Ani to Vám nedá "páku" na náhradu škody, nemáte totiž nárok na nic. Moje rada zní : Urychleně si odvezte věci - než je zašantročí .
Pokud máte žaludek - medializujte a křičte!
Při další exekuci - volejte policii - budete mít alespoň možnost na případné trestní stíhání pana EX.
A schovejte si ten rozsudek pro příštího vtipálka - doufejte , že nepřijde zaměstnanec , který sice číst umí , ale neví co.
další peníze do žádných sporů nevrážejte - taky nevíte , jestli soudce nechodil s exekutorem do školy - jako v šumperku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 9. 2008 14:27
Rád bych našel někoho, kdo se setkal s vracením věcí vyloučených z výkonu rozhodnutí. Při úspěšném rozhodnutí soudu jsem byla odkázána na to, že si mám věci vyzvednout ve skladu exekutora, ale sklad je 100 km daleko a kdo mi zaplatí náklady spojené s tím, že tam pojede nákladní auto + 2 lidé na nakládání a skládání, to jsou další náklady. Mohu tyto peníze nějakým způsoběm vymáhat po exekutorovi? nebo, kdo je za takový špatný úkon zodpovědný? A bude vůbec taková žaloba úspěšná? Již při zabavení věcí jsem exekutorovi argumentovala a dokládala účty, že tyto věci jsou moje, ale on na to nechtěl slyšet. Poradí mi někdo?
Děkuji
Marie