Re: Dovolena
Pokud máte pracovní smlouvu od 5.5. a od 1.5. do 4.5. jste neměl žádného zaměstnavatel, tak dovolená za květen nenáleží. Pochybuju, že Vám hradil nějaké pojištění od 1.5., to ani nejde. Zdravotní pojištění by se stejně nedoplácelo v žádném případě (stačí mít jen po část měsíce zaměstnavatele a člověk nemusí za ten zbytek měsíce zdravotní pojištění doplácet). Co se týká sociálního - nemůže na sociálce uvést, že Vás zaměstnává od 1.5., když máte v pracovní smlouvě nástup do zaměstnání až 5.5. A s tím souvisí i placení pojistného - to dost dobře nejde. Sociální pojištění se nedoplácí, ale ty 4 dny bez zaměstnavatele Vám budou chybět ve pojištěných dnech pro důchod (ovšem 4 dny jsou prkotina).
Re: Dovolena
to je divné - pokud máte úvazek na dny po-pá, tak v květnu bylo 20 PD (což máte odpracováno - zaplaceno) + 2 dny svátky, to by znamenalo, že jste 5.5. nenastoupil, ale dřív. Buď Vám platili hodiny, které jste ani neodpracoval nebo máte chybně sepsanou prac. smlouvu nebo něco jiného není v pořádku. Až budete podepisovat ELDP za r. 2008(kopie Vám zůstane) -začátkem příštího roku , tak se podívejte jak to máte napsáno 0++ od datum, zda 5.5. nebo 1.5.
podle toho budete mít dny započteny na důchod
Pokud byste nastoupil 5.5., tak Vám v žádném případě neměli srážet SP, ZP za dny, kdy jste nebyl v prac. poměru.
Na dovolenou za květen (při nástupu 5.5.) mít nebudete, protože jste končil minulé zaměstnání v dubnu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 9. 2008 18:30
Ukoncil jsem pracovni pomer 30.4.2008(doba zamestnani od 20.1.2008 do 30.4.2008) do noveho zamestnani jsem nastoupil 5.5.2008,socialni a zdravotni pojisteni mi novy zamestnavatel platil jiz od 1.5.2008.Mam nejaky narok na dovolenou za mesic kveten???Dekuji za odpoved.Lukas Zvak