Re: Předn. a nepředn.srážka
Na soudním rozhodnutí máte napsané,zda se jedná a přednostní nebo nepřednostní-přednostní jsou např.dluh na dani nepředností pokuty,přednostní jsou téměř dvojnásobné,najděte si www.výplata mezd a tam máte super kalkulátory mezd,nemocenské,exekucí ap.určitě vám to pomůže
Píšete, že exekuce je n 1053,- Kč. Vzhledem k tomu, že má čistou mzdu 11000,- a nemá žádné vyživované osoby (pozor jestli neplatí výživné na děti, ty by se počítaly), můžete srazit 2624,- na nepřednostní a 4717,- na přednostní. Takže při exekuci 1053,- vás nemusí trápit jestli je přednostní.
Já ale nevím jestli na nějaké děti platí, exekučně zřejmě ne, alespoň jsem zatím nic nedostala, a ptát se ho osobně mi je trapné.
je
v tomto případě neřešte, zda má/nemá vyživované děti a sražte a odešlete celou exekuci 1053 Kč
pro příště: Přednostní pohledávky:
- výživné, náhrady škody způsobené poškozenému ublížením na zdraví, náhrady škody způs. úmyslnými trestnými činy, pohledávky daní a poplatků, pohledávky náhrady přeplatků na dávkách nem. poj., důchod. poj. a důchod. zabezp., pohl. poj. na soc. zabezpeč. a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pohledávky poj. na veřej. zdrav. poj., pohledávky náhrady za příspěvek na výživu dítěte a příspěvek na náhradu potřeb dítěte svěřeného do pěstounské péče, od r. 2007 - pohledávky náhrady přepl. na podpoře v nezaměstnanosti a podpoře při rekvalifikaci o od r. 2007 také pohledávky nháhrady přeplatků na dávkách státní soc. podpory
na exekučním rozhodnutí byste měla mít napsáno, zda se jedná o přednostní exekuci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 9. 2008 6:43
Prosím kde bych našla nějaký výklad co je to předn.a nepřednostní srážka? Dostala jsem z FÚ "ROZHODNUTÍ O VÝKONU DAŇOVÉ EXEKUCE" pro jednoho nového zaměstnance ve výši 1053,-Kč.
Mzdu bude mít cca 11000 čistého, je rozvedený a žije sám.
Je tam že už to nabylo právní moci, takže mu to zřejmě můžu normálně srazit ze mzdy a zaslat na účet FÚ. Nevím jestli to je před. nebo nepředn. srážka, jaký v tom je rozdíll ?? Ještě jsem to
nikdy neměla.
Děkuju