Re: Úřad práce
Nárok na podporu má člověk, pokud v posledních třech letech má 12 měsíců pojištěných. To se ovšem týká sociálního pojištění. Ze zdravotního pojištění se hradí lékař a léky. Na podporu v nezaměstnanosti tedy nárok nemáte, ale možná budete mít nárok na nějaké jiné dávky sociální podpory, třeba příspěvek v hmotné nouzi, příspěvek na bydlení.
Re: Úřad práce
Upřesňuji ještě svůj dotaz. Na N.Zélandu jsem byl 2 roky a rok před tím jsem podnikal, tak mám sociální pojištění zaplaceno . Tak se vejdu do požadavku , že v posledních třech letech jsem platil soc. pojištění. Musím mít tedy nějaké potvrzení z OSSZ nebo stačí na ten úřad práce Přehled z OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 9. 2008 12:02
Po třech letech jsem se vrátil z Nového Zélandu, kde jsem pracoval a zde si platil zdravotní pojištění. Šel jsem se přihlásit na Úřad práce, kde mi bylo řečeno, že nárok na dávky nemám. Může mi někdo vysvětlit proč? A co musím udělat proto, abych ten nárok měl než si najdu práci zde v ČR Děkuji.