Re: MD + PP
Rodičovská dovolená je nejdéle do 3 let dítě - takže den po 3.narozeninách byste měla nastoupit zpět do práce. Pokud jste tedy nepožádala o neplacené volno, které by muselo být dáno písemně a zam-telem schváleno, potom Vás bude vést na neomluvené absenci - a to může být důvod k tomu, abyste výpověď dostala - třeba § 55. Za neomluvenou absenci budete dlužit zdrav. poj.
Re: MD + PP
rodičovský příspěvek je státní dávka, která je podmíněna tím, že se o dítě staráte celý den nebo v případě, že ho dáváte do předškolního zařízení, tak jen na omezenou dobu (v tomto věku je to na 4 hod./den)
s Vaším zam-telem se buď dohodnete na ukončení PP k určitému dni - je to dohoda, takže druhá strana nemusí souhlasit
jinak byste musela dát klasickou výpěvěď - 2 měs. výpovědní lhůta a poté byste mohla nastoupit bez problémů do dalšího zaměstnání
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 9. 2008 18:32
Dobrý den,
chci se zeptat, když jsem na rodičovské dovolené, dceři jsou tři roky, výpověď od zaměstnavatele jsem zatim nedostala ani jsme o tom nemluvili, doma bych chtěla být až do čtyř let věku dítěte. Dostala jsem nabídku od jiného zaměstnavatele, jak mám postupovat co se týče ELDP, přihlášce k nemocenskému pojištění a slevy na dani?