Re: Výživné+přednostní+nepřednostní POM
Přednostní mají všechny stejnou váhu, takže bych řekla, že po zaplacení přednostní č.4 budete pokračovat další přednostní a to bude nejspíše toto dlužné výž. pokud mu nepředchází jiná přednostní. Nespravedlivé vůči tomu kdo o dítě pečuje, ale já bych řešila takto.
Výživné má přednost před všemi ostatními přednostními pohledávkami, sráží se z té druhé třetiny, ve třetí třetině se sráží dle pořadí pohledávek (i výživné).
tak to nesouhlasím, že přednostní mají všechny stejnou váhu, neboť výživné je nejpřednostnější
Dochází-li ke srážkám z 2/3 zbytku čisté mzdy (na přednostní pohledávky) uspokojí se z ní NEJPRVE bez zřetele na pořadí pohledávky VÝŽIVNÉHO a teprve pak podle svého pořadí ostatní přednostní pohledávky.
Dobře je to popsáno v Abecedě MÚ str. 147 dál . To Vám vůbec nezávidím - 17 exekucí jsem ještě neměla u 1 zam-ce
Děkuji, takže jestli tomu dobře rozumím, tak zastavím teĎ tu přednostní č. 4 a budu strhávat výživné a až ho doplatím, tak zase znovu obnovím tu přednostní č. 4. Jsem už z toho vážně jelen. Mám pocit, že v dnešní době přijmout zaměstnance, který nemá žádnou exekuci, je docela umění. Alespoň u nás do dělnických profesí. To je doba. Díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 9. 2008 11:05
Dobrý den, prosím pěkně, může mi někdo poradit.
Už jsem zoufalá z jednoho našeho zaměstnance. Seká jednu exekuci za sebou, už jich mám celkem 17 kousků, žádnou z nich není schopen za svůj život celou zaplatit. Máme dle pořadí(nepřišly ve stejný den !):
1.nepřednostní
2.nepřednostní
3.nepřednostní
4.přednostní
5.nepřednostní atd.
Strhávám na 1.třetinu pohl.č. 1 a na 2.třetinu pohledávku č. 4.
V tom problém není. Ale nyní mi přišlo, že dluží výživné. Prosím Vás, už jsem z toho zmatená. Kterou pohledávku mám přerušit a kam mám "nacpat" to výživné?? Volala jsem na ten soud, ale paní o exekucích vůbec nic neví. Četla jsem , že na 2.třetinu, ale to potom mám úplně zastavit tu přednostní pohledávku? Prosím, prosím, vysvoboďte mě!! Děkuji mockrát.