Re: Povinnosti pronajímatele
Reknu to kratce - kdyz se Vam to nelibi, jdete jinam.
Ta koruna na fakture muze byt preklep.
Podivejte se do smlouvy o pronajmu, tak je nvysovani a ceny za sluzby urcite uvedeny vcetne valorizace.
Elektrina se nes neplati za kw ale za kw + distribuce, tzn, ze to co protopite tak to same je distribuce.
Vse zalezi na tom co jste si smluvne sjednali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 9. 2008 14:42
Obracím se z dotazem, ohledně povinností pronajímatele.Jsme majitelé několika obchodů u jednoho pronajímatele, který má dojem, že může dělat všechno a když se na něho obrátíme s konkrétním dotazem, zná jen jednu odpověď, když se nám to nelíbí , můžeme jít jinam.Nyní nám zvedl nájem, sice jen o korunu, ale nikomu nedal předem nic vědět a na faktuře za srpen je místo ceny 75, nyní 76..Myslím, že je povinen předem upozornit a dát podepsat dodatek smlouvy...Vyúčtování topení nedělá vůbec, když si stěžujeme, že netopí a je zima dodá jen, že na nás stejně doplácí ( já platím za rok 24 tisíc a mám obchod o 63mě)...Elektroměry máme svoje, ale stejně nám účtuje měsíčně kolem 90Kč za příkon, systémové položky aj..Tuto částku také průběžně zvyšuje...Bydlíme na malém městě, kde není snadné sehnat prostory k podnikání.Poraďte kam se obrátit, aby si pan majitel nemyslel, že může všechno...Děkuji