Re: Kupní smlouva, prosím, pomoc.
Nekupovala bych od nich ani rohlík. Je to nesolidní jednání. To, co je jednou potvrzené, to by mělo platit. Vemte si, že si objednáte notebook a za 2 dny firma změní ceny a Vy budete chtít zaplatit za objednaný notebook novou cenu. Vysmějí se Vám. Tak by to mělo snad platit i obráceně. Pokud dané zboží neseženete jinde, pak je to na Vás. Já bych jim nevěřila ani nos mezi očima. Nezaplatila bych vyšší cenu a ČOI to klidně můžete dát, ať se nenapálí další.
Re: Kupní smlouva, prosím, pomoc.
No, právě proto se mi u nich nechce kupovat. Dříve jsem u nich nakupovala a nikdy neměla obdobdný problém, ale najednou ano. Paní mi sdělila, že to platí i obráceně. Už vidím, jak uzavřu kupní smlouvu za nějakou částku a oni mi pak napíší, že dodavatel zlevnil, a že je tedy částka nižší. To bych tedy opravdu chtěla vidět. Věc měla být jako vánoční dárek a dotyčný si ji moc přeje - je to snad poslední kousek, který mu chybí do sbírky. Proto mě to štve, jinde jsem v prodeji neviděla a chtěla bych dotyčnému udělat radost, ale nechce se mi rozhodně platit víc než bylo uvedeno. Prostě mi to připadá jako s prominutím sviňárna a jde mi o princip. Proto se i třeba divím, že když dotyčná ví, že toto není má první objednávka u jejich firmy, že mi napsala, že si mám buď objednat za dražší cenu nebo neobjednávat. Zřejmě mají tolik klientů, že jim je jeden dosud věřný úplně ukradený. :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 9. 2008 21:48
Dobrý večer,
ráda bych znala Váš názor na níže uvedenou situaci.
Objednala jsem si zboží přes internet za určitou cenu. Následně jsem obdržela e-mail, kde je objednávka potvrzena včetně ceny za kterou jsem objednala. Cca týden po objednání jsem obdržela e-mail s tím, že dodavatel zvýšil cenu a je tedy zboží dražší, a že mám sdělit zda mám stále o zboží za zvýšenou cenu zájem. Daná společnost má na svých webových stránkách VOP, kde má uvedeno, že se řídí obchodním zákoníkem a odběratel jeli občan občanským zákoníkem. Dle VOP vznikla zasláním potvrzovacího e-mailu kupní smlouva. Dle obch. zákoníku §409 jsou po uzavření kupní smlouvy povinni zboží dodat a já odebrat. Zaslala jsem dané firmě slušný e-mail, ve kterém jsem sdělila, že mám o zboží zájem, ale samozřejmě za cenu, která byla sjednána kupní smlouvou, že je mi líto, že dodavatel zvýšil ceny, ale že já uzavřela v době, kdy byla cena nižší a odkázala též na výše uvedený paragraf. Včera jsem obdržela e-mail s tím, že mám sdělit zda mám o věc zájem či nikoli - za vyšší cenu. Ráda bych se informovala zda je toto normální a zda já mám nárok pořídit věc za původní cenu, inzerovanou v době sjednání smlouvy nebo mám na výběr opravdu pouze buď koupit dráže nebo nekoupit. Připadá mi to nesolidní jednání. Nejedná se sice o závratný cenový rozdíl, ale štve mě to, že jsem objednala levněji, oni potvrdili a nyní chtějí dodat dráž. Bohužel mi to připadá, že to takto mohou dělat velmi často a snadno, neboť se jedná o zboží, které v kamenném obchodě není běžně k sehnání. Mám uzavřít smlouvu za vyšší cenu a následně nahlásit ČOI? Nebo doporučujete něco jiného?
Předem mnohokrát děkuji za brzkou odpověď.