Re: Změna příjmení
Nahlášení jakékoliv změny je ze zákona Vaší povinností. Pokud jste ale u zaměstnavatele nepobírala žádnou mzdu a ani mu v souvislosti s Vaší chybou nevznikla žádná škoda nevidím důvod pro postih a určitě bych se bránila. Stává se, že naši zaměstnanci nesplní tuto povinnost ani vůči ZP a OSSZ a nahlásí to až třeba po roce, přesto je však tyto úřady nepostihují. Nevidím důvod proč by měl zaměstnavatel.
Re: Změna příjmení
Také si myslím,že není důvod proč by Vás měl zaměstnavatel postihovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 9. 2008 23:02
OD 9/06 jsem na rod. dovolené 9/07 jsem se vdala - změnu příjmení jsem nenáhlasila zaměstnavateli, ale na OSSZ a zdravotní pojištovnu jsem to nahlásila za rok kdy jsem se vdala jsem nepobírala žádnou mzdu nyní mě zaměstnavatel upozornil že jsem nenáhlasila změnu příjmení že je to povinost a že mi hrozí postich - reagoval takto na můj dotaz zda mi může vystavit potrzení k žádosti do školky že budu mít nárok na pracovní pozici ve firmě po ukončení rod. dovolené. Jaký tedy hrozí postich a je opravdu povinnost nenahlášení změny příjmení.