Re: Nástup po RD do práce-není volná ško
rodičovskou dovolenou si nemůže prodloužit, neboť ze zákona je jen do 3 let
může ale požádat o neplac. volno, které jí může, ale nemusí zam-tel povolit čerpat (pokud povolí čerpat, zajistěte si na ZP, že se řádně staráte o dítě a tudíž nebudete žádné ZP hradit)
Re: Nástup po RD do práce-není volná ško
Vy máte rodičovský příspěvek do 3 let dítěte? Vy jste si myslím ještě nemohla vybírat variantu, do kdy ho pobírat, nebo ano? Nemáte ho náhodou pobírat do 4 let (v poloviční výši)? I kdybyste ho neměla pobírat, tak se můžete jít na svojí zdravotní pojiš´tovně zapsat do kategorie osoba celodenně pečující o 1 dítě do 7 let nebo o 2 děti do 15 let a na základě toho nemusíte hradit pojištění. Celodenní péče je splněna, když dítě starší tří let není ve školce déle než 4 h denně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 9. 2008 10:56
Dobrý den, v dubnu syn dovrší 3let a mě tím pádem končí rodičovská dovolená. Měla bych nastoupit do práce,ale bohužel město kde žiji má přeplněné školky a syna by mi vzali až od července. Můžete mi prosím poradit, co mám v tomto případě dělat.Kdyby mi zaměstnavatel přistoupil na omluvené neplac.volno,tak nebudu mít stejně do července žádný příjem a budu si muset platit měsíčně 1.080,- ZP,protože rodičák mám do 3 let věku dítěte? Moc Vám děkuji za rady a odpovědi.