Re: Dvě zaměstnání najednou
říka se tomu souběžné pracovní poměry.
Chodit můžete, akorát že prohlášení daň poplatníka můžete podepsat jenom u jednoho zaměstnavatele. U jenoho zaměstnavatele nebudete mit slevu na dani, protože u něho nepodepišete prohlášení. A ješte si budete muset dělat sám daňové přiznáni, na základě potvrzení o příjmu z obou dvou zaměstnání.
Dvě zaměstnání a nemocenská+mat.
Pokud mám tyto dvě zaměstnání mám nárok na nemocenskou z těchto dvou zaměstnání? V jednom mám 10.000, zaměstnání trvá asi 8 roků, a ve druhém 25.000 HM,trvá 1/4 roku. Pracuji u různých zaměstnavatelů. Plyne mi z každého zaměstnání samostatná nemocenská nebo se HM sečtou a vyplatí se jedna? Jsem totiž těhotná a doktor mě žene na nemocenskou, tak by mě zajímalo, jak to je s nemocenskou a s mateřskou - mám asi nárok z těch 10.000, protože splňuji podmínku 270 dnů.
Re: Dvě zaměstnání a nemocenská+mat.
letos se ještě ND vyplácejí z každého PP zvlášť - pokud nárok vznikl, jak to bude příští rok, to není ještě jasné
pokud by ale vstoupila v platnost novela vyplác. ND přes OSSZ, potom by se asi všechny příjmy sčítaly a do určitého stropu vyplácely, to samé by mělo platit i u PPM (zatím ale nikdo přesně neví, jak to příští rok bude - také před několika týdny slibovali ministři, jak bude hodně vysoká max. PPM, ale zatím je klid, už se o tom ani nemluví)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 9. 2008 13:49
Můžu chodit do více zaměstnání najednou? Jak je to s daněmi? Moc děkuji za radu...