Re: adresa odběratele
>Prosím o radu, začínám podnikat a potřebuji poradit -
>FO, živn. list uvedeno jméno, bydliště, provozovna -
>musí být na fakturách od dodavatele uvedeno pouze to co
>mám na ŽL, nebo tam mohu uvádět třeba nejdříve můj
>název LOGOPLAST a pak moje iniciály, a nebo a nebo ještě
>varianta moje jméno, pak LOGOPLAST a pak zbytek. A
>ještě jedna otázka, může být na faktuře uvedena adresa
>provozovny a ne moje bydliště? Děkuji za radyPracovala jsem u podnikatele, měl ŽL, Faktury běžně chodily na název firmy a provozovnu. Důležité je, kam je chcete doručit.ilona
Re: adresa odběratele
OSVČ podniká vždy pod svým jménem a příjmením, k tomu může připojit odlišovací dodatek. Na vystavených dokladech musí vždy uvádět sídlo resp.místo podnikání, případně může uvést i doručovací adresu, která se liší od místa podnikání. Důležité: dále je povinen uvádět na dokladech, smlouvách, fakturách atd. regstraci- buď v OR nebo v živ.registru- jinak se dopouští přestupku dle nov. přest.zákona a riskuje pokutu do 50000.-Kč případně i zákaz činnosti.(§ 13a obch.zákoníku).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 9. 2008 8:06
Prosím o radu, začínám podnikat a potřebuji poradit - FO, živn. list uvedeno jméno, bydliště, provozovna - musí být na fakturách od dodavatele uvedeno pouze to co mám na ŽL, nebo tam mohu uvádět třeba nejdříve můj název LOGOPLAST a pak moje iniciály, a nebo a nebo ještě varianta moje jméno, pak LOGOPLAST a pak zbytek. A ještě jedna otázka, může být na faktuře uvedena adresa provozovny a ne moje bydliště? Děkuji za rady