Re: opravdu nikdo neví??????
>hokejový klub vyšle rodiče,který si sám platí silniční
>daň-ten rodič, na zápas s dětmi .Může si ten rodič
>uplatnit cesťák?a předpokládám,že silniční daň už
>hokej.klub platit nemusí,když si to platí rodič sám?Stačí
>přiložit doklad o zapl.siln.dani k cesťáku?prosím o radu
Dle dotazu u mého správce daně, jsem v podobném případě (zaměstnanec použil své auto pro služ.účely a přitom platí v jiné firmě silniční daň paušálem na celý rok) auto nezapisovala do přiznání k silniční dani a od toho zaměstnance si nechala podepsat, že za to konkétní auto se platí silniční daň u firmy xy. Takže jsem mu cesťák normálně proplatila a silniční daň jsem neodváděla.
děkuji za reakci.Já jsem si to takto vyložila,ale nebyla jsem si jistá.A co kdyby jel rodič ,který má auto vloženo do obchodního majetku,nebyl by s tím problém????
Re: silniční daň
Ten =zápas s dětmi" nebo "zápas dětí"= na který byl vyslán rodič
splňuje pro hokejový klub podmínky uvedené v §2/1 z. 16/1993
= k činnostem, z nichž plynoucí příjmy jsou předmětem daně z příjmů u subjektů nezaložených za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu ?
Sice se šeptá, že práce dětí je u nás zakázána a jak tedy vykazuje hok. klub příjmy z této činnosti?
Konec legrace =zkuste posoudit, zda se vůbec platba SD na tento případ vztahuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 9. 2008 9:18
hokejový klub vyšle rodiče,který si sám platí silniční daň-ten rodič, na zápas s dětmi .Může si ten rodič uplatnit cesťák?a předpokládám,že silniční daň už hokej.klub platit nemusí,když si to platí rodič sám?Stačí přiložit doklad o zapl.siln.dani k cesťáku?prosím o radu