Re: Dovolená
Ve Vašem plánovaném volnu nemůžete čerpat dovolenou. To je jako kdyby zaměstnanci, který pracuje od Po do Pá 8 hodin denně, nařídil zaměstnavatel dovolenou na sobotu či neděli. Nepochopila jsem jak to myslíte s těmi 6 hodinami.
Krátký a dlouhý týden si představuji - např. jeden týden pracujete ve 12-tihod. směně v úterý, středa, čtvrtek a druhý týden pracujete ve 12-tihod.směně v pondělí, pátek, sobotu a neděli. Když si vezmete (musíte čerpat) dovolenou v kratší týden, vyčerpáte tři dny dovolené s náhradou celkem za 36 hodin, když v delší týden vyčerpáte 4 dny dovolené s náhradou za 48 hodin. Nebo to máte nějak úplně jinak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 10. 2008 13:02
Dobrý den, mám pracovní smlouvu na 40 hodin týdně. Pracuji na krátký a dlouhý týden, 12 hodinová pracovní směna. Může mi zaměstnavatel nařídit dovolenou v mém volnu a tak mi zkrátit pracovní dobu z 12hodin na 6 hodin. Děkuje Věra.