Re: výpočet podpory v nezaměstnanosti
Průměrný výdělek se vždy počítá z výdělků v předešlém kal. čtvrtletí (skončila jste 30.9., tj. ve 3. čtvrtletí, průměr se počítá z výdělků ve 2. čtvrtletí u téhož zaměstnavatele). Pokud ale v tom předešlém čtvrtletí není odpracováno ani 21 směn, použije se průměr pravděpodobný. Vy jste ve 2. čtvrtletí neodpracovala nic, protože jste u něj ještě nebyla zaměstnána. Proto bude použit průměr pravděpodobný. To je takový určený průměr, který nejvíce odpovídá pravdě - jakého výdělku byste asi dosáhla, kdybyste bývala ve 2. čtvrtletí pracovala. Klidně bych vycházela z těch výdělků, kterých jste dosáhla v srpnu a září.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 10. 2008 21:09
Byla jsem zaměstnána ve firmě od r.2001 do 31.5.2008.Prac.poměr byl ukončen dohodou,poté jsem byla 2 měsíce v evidenci ÚP a pobírala podporu v nezaměstnanosti. Od 1.8. do 30.9.2008 jsem byla zaměstnána v další firmě,kde jsem bohužel skončila sama ve zkušební době.Od začátku mám se zaměstnavatelem problémy,nyní ohledně výpočtu průměrného čistého výdělku pro výpočet podpory. Z čeho se bude výdělek počítat? Ze skutečné mzdy, nebo z pravděpodobného výdělku,když jsem odpracovala celé 2 měsíce? Děkuji.Jitka Maternová