Re: Konec MD28.9.-rodič.příspl1.10.-mzdo
Děkuji,
myslíte že ty 2 dny,kdy nepobírá MD ale čerpá ŘD za září je za ní plátcem stát?
Dočetla jsem se,že je důležité od kdy zaměstnankyně pobírá rodičovs.příspěvek.Bohužel ji nenavazuje na ukončení MD,ale je tam 2 dny prodleva.Snad to nic neovlivní.
Re: Konec MD28.9.-rodič.příspl1.10.-mzdo
Z té dovolené stejně odvádíte ZP i sociální a asi to bude víc než z min. mzdy, tak by to mělo být v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 10. 2008 10:30
Dobrý den,
zaměstnankyně skončila MD28.9.,od 29.9. začala čerpat ŘD.Za září to jsou 2 dny.Zjišťovala jsem si,jak je to s hlášením kódu M a U na ZP.
Bylo mi řečeno,pokud si zažádá o rodičovský příšpěvek od 29.9.(ihned po skončení MD),nemusím hlásit změnu na ZP,plátcem je stále stát.
Zaměstnankyně mi dnes oznámila,že ji rodič.přísp.byl přiznán až od 1.10.(kvůli výšší mateřské nemá nárok v jednom měsíci na mateřskou a rodič.příspěvek).
Můj dotaz zní:vzníká díky této skutečnosti pro mě nějaká povinnost?poslat ukončení mateřské po dobu čerpání ŘD....platba pojistného...????
zaměstnankyni jsem napsala za září čerpání ŘD-2 dny,odvedu ZP,soc. poj. jako u jiných zaměstnanců...v říjnu a listopadu bude čerpat zbytek ŘD.
Snad jsem to popsala srozumitelně.Moc všem děkuji