Re: zrušení pracovního místa
Nejprve musím říci, že zaměstnavatel není povinen umožnit Vám vrácení do práce dřív, než uplyne doba rodičovské dovolené, o jakou jste požádala. Pokud jste v žádosti neupřesnila délku, má se za to, že jste na rodičovské chtěla být do 3 let, což bude až v únoru 09. Po rodičovské dovolené Vám má přidělovat takový druh práce, jaký máte uvedený v pracovní smlouvě. Pokud máte v prac. smlouvě druh práce "logistik", máte dělat práci logistika. Jiný druh práce Vám může dát jen s Vaším souhlasem (to by se pak sepsal dotatek ke smlouvě s uvedenou změnou). Pokud byste se stala nadbytečnou, tak se buď s Vámi na ukončení může dohodnout bez uvedení důvodů (tzn. bez odstupného) nebo s uvedením důvodu (nadbytečnost - tzn. s odstupným) nebo by Vám dal výpověď (tzn. s výpovědní lhůtou 2 měsíce a s odstupným). Záleží na něm, zda pro Vás bude mít práci dle pracovní smlouvy. Pokud máte ve smlouvě smluvenou výši mzdy, pak tato platí. Pokud ji ve smlouvě smluvenou nemáte a je pouze vydán mzdový výměr od zaměstnavatele, pak ten může změnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 10. 2008 19:42
Dobrý den,
v 2/09 bude mímu synovi 3 roky jsem na rod. dovolené. Dnes jsem zaměstnavatele upozornila že bych se od 1.11.2008 ráda vrátila do zaměstnání. V pracovní smlouvě mám uvedenou pozici logistik. Zdělil mi že pracovní pozice byla zrušena a že budu převedena na odpovídající pozici - co to znamená např a jde to. V současné době je v této firmě 10 skladníků a jeden vedoucí skladu. Neměla bych tedy mít nárok na ukončení pracovního poměru z důvodu výše uvených. Může mi změnit výši mzdy uvedenou ve smlouvě. Po tomto jednání nemám náladu v této firmě zůstávat. Mám nárok na výp. dobu a odstupné. Co budu dělat v době výp. doby když nemám pozici. Odmítá se mnou komunikovat je nějaká možnost jak ho donutit k rozhovoru.