Re: souběžný pracovní poměr
Jestli jsem dobře pochopila, skončil tam pr.pom. dohodou
16.9. A u vás nastoupil 17.9. Při skončení jsou povinni mu vysttavit zápočťák, takže by Vám ho měl honem dát. Přihlášku na sociálku můžete pak klidně opravit v bodech úvazku a vést ho rovnou
jako hlavní pr.pom., když souběžně už jiný nemá.
Smlouva na " asouběžný a hlavní " vypadá stejně.
moc děkuji za odpověď,,
on tam ale neskončil dohodou, dal výpověď ve zkušební době, nechtěli ho pustit a teď dělají drahoty se zápočťákem. Znám datum výpovědi,kterou psal sám, dali mu na ni razítko, podpis zaměstnavatele tam není, čekám jestli ho taky ukončí k tomu 16. nebo ne. Zatím ho mám přihlášeného souběžně. Zpětně od 17.9. už ho asi přihlásit na hlavní pr.poměr nemůžu že? poradíte mi co s tím?
Nechala bych ho jak j,e ale musí přinést od toho "hlavního", že tam má odvod alespoň z minim.VZ.Až budete mít zápočťák v ruce,pak teprve můžete něco dělat. (jen změna úvazku, podepsat prohlášení).
Ve zkušební době určitě nedal výpověď (při výpovědi běží výpovědní době), ale pracovní poměr zrušil nějakým dnem. Pokud jim 16. 9. řekl že končí a 17.9. už nepřišel, tak mu museli ukončit prac. poměr 16.9. (jeho oznámení o zrušení poměru prostě musí akceptovat). A pokud k Vám nastoupil a začal u Vás pracovat 17.9., no tak má mít prac. poměr od 17.9. Za pozdní přihlášení Vám sociálka může dát nějakou menší pokutu, ale většinou to tolerují. Pokud s ním nechcete sepisovat prac. smlouvu se zpětným datem a opožděně ho přihlašovat na sociálce a ZP, domluvte se s ním, že na ten zbytek září sepíšete dohodu o provedení práce. Zdravotní pojištění doplácet nemusí, akorát mu bude těch 14 dní chybět do odpracované doby na důchod. A pracovní smlouvu sepište jako od 1.10.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 10. 2008 10:31
Dobrý den, prosím vás o radu.
Přijali jsme nového zaměstnance od 17.9., neměl ještě ukončený pracovní poměr u firmy, kde pracoval na HPP(dal tam výpověď,zaměstnavatel mu ji nakonec potvrdil k 16.9.,ale to jsem nevěděla a udělala jsem přihlášku na OSSZ a ZP a smlouvu na souběžný pracovní poměr se zkráceným úvazkem 30 h týdně, než mu dají zápočtový list, pak mu udělám dodatek smlovy na hlavní pracovní poměr na plný úvazek?
Nevím od jakého data mu udělat novou smlouvu, když nemám zápočťák v ruce, aby nebyl problém na OSSZ. Zpětně to asi nejde, mám to udělat až od 1.10. nebo zpětně opravit smlouvu?
Nějak jsem se do toho zamotala. Prosím někoho jestli mi poradí?