Re: Neomluvená absence - kdy ukončit PP
A proč jste mu posílala upozornění, měla jste mu rovnou poslat oznámení o okamžitém zrušení prac. poměru dle § 55 z důvodu neomluvených absencí. Takže to teď musíte odeslat zase na doručenku a pracovní poměr skončí dnem vyzvednutí nebo posledním dnem úložní doby, pokud si ho nevyzvedne. Do té doby ho stále povedete na neomluvené absenci a musíte odvádět 13,5% z poměrné části minimální mzdy na ZP a toto na něm vymáhat.
Re: Pro paní Jiřku -prosím poraďte
=====
Tento zaměstnanec byl ve zkušební lhůtě. Mohla bych s ním ukončit pracovní poměr nějak dřív a ne čekat na poslední den úložní doby. Když nereaguje na poštu ani mobil, je jasné, že z něho dluh na ZP nedostaneme. A soudit se ?
Mnohokrát děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 10. 2008 10:21
Zaměstnanec měl neomluvené absence. Odeslala jsem mu dopis s doručenkou dne 20.9.2008 s tím, že z důvodů neomluvených absencí s ním skončíme pracovní poměr. Dopis se mi dnes 7.10.2008 vrátil jako nevyzvednutý zpět do firmy. Prosím, k jakému datu s ním mám pracovní poměr skončit ? Děkuji moc za odpovědi.