Re: Sleva na studenta
Pokud váš pracovní poměr nebo dohoda o pracovní činnosti trvala od 1.7. do 31.7., tak na měsíční slevu ne. Protože jste se však stal ještě v tomto roce studentem vysoké školy, v ročním zúčtování daně se vám to srovná. Jestli nebude stačit sleva na poplatníka, což je pravděpodobné. Buď požádáte do 15.2. posledního zaměstnavatele v roce o roční zúčtování daní nebo si podáte sám do 31.3. daňové přiznání. Vámi zaplacená červencová daň se vám pravděpodobně vrátí.
Děkuji za odpověď. Nastoupil jsem do zaměstnání v1/2 července....paní účetní po mě chce potvrzení o studiu na SŠ pokud chci slevu v daňovém vyrovnání i za červenec....
Ještě bych se chtěl zeptat,jak postupovat v případě,že přejdu k jinému zaměstnavateli v průběhu roku 2008 a daňové vyrovnání mi bude dělat jiný zaměstnavatel....mám ho upozornit na to,že jsem slevu na studenta za 07/2008 nedostal nebo je to zbytečné....
Předem děkuji za odpověď....v této oblasti se nevyznám,tak se omlouvám za tyto dotazy....
v celoročním zúčtování budete mít nárok na celoroční slevu na poplatníka (ta ani jinak nejde) a celoroční slevu na studenta, protože jste ihned po SŠ začal studovat na VŠ (takže máte nárok i na slevu na studenta přes prázdniny)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 10. 2008 12:06
Prosím o radu - do června 2008 jsem byl studentem denního studia na SŠ a ukončil jsem studium maturitní zkouškou. V červenci jsem nastoupil do zaměstnání a od srpna 2008 jsem studentem VŠ. Na jaké úlevy na dani mám nárok a od kdy - podle mne mám nárok na slevu pro studenta.... Měl jsem nárok na slevu za studenta i v červenci ?
Předem děkuji