Re: prosím o právní a účetní radu!!!
to zrušení o kterém mluvíte se týká darovací daně. nechte si udělat nový znalecký posudek. také bych raději udělala novou smlouvu, nevím jestli by katastrální úřad akceptoval smlovuu starou 4 roky. ale můžete tak zavolat a na oddělení vkladů vám to určitě řeknou
Re: prosím o právní a účetní radu!!!
Vlastnictví k nemovitosti evidované v katastru se nabývá (vzniká) k datu podání návrhu na vklad do KN. Pokud jste tedy nedali kupní smlouvu na katastr, jako by smlouva neexistovala. Na katastr ji samozřejmě dát můžete, ale daň z převodu nemovitostí se platí z vyšší částky (kupní vers. odhadní cena).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 10. 2008 11:00
Dobrý den, rád bych Vás poprosil o radu týkající se převodu nemovitosti na základě kupní smlouvy z roku 2004. V roce 2004 jsem na základě kupní smlouvy koupil byt od svých rodičů za symbolickou cenu 300.000 Kč. Jelikož jsem nespěchal na zapsání v katastru nemovitostí (rodiče v bytě stále bydlí a budou) a k zápisu dojde pravděpodobně v měsíci listopadu 2008, jak je to s placením daně z převodu nemovitosti? Vím, že v roce 2004 se daň platila dle zákona a nyní v roce 2008 je daň u osob I. skupiny příbuzných zrušena. Vím, že rozhodující byl zápis v katastru nemovitostí a do 3. měsíce od zápisu se muselo podat přiznání k DzN. Jak to tedy bude v mém případě mám platit daň a nebo ne? Chci mít vše v pořádku, tak abych něco neopomenul.
Moc Vám děkuji za případné rady.