Re: Žádost o prominutí penále
Zkušenost mám, penále neměli vůbec vyměřit. §13a, bod 8. Jediné co mužou, je dát pokutu dle správy daní. Dělala jsem takových přiznání do různých FU, ale jen jediný v Brně se pokusil penále vyměřit. Po telefonátu se spravkyní tento výměr zrušili. Nežádejte o prominutí, chtějte zrušení plaťáku.
Zde je citace(8) Požádáli současně s podáním daňového přiznání jeden z manželů o převedení vratitelného přeplatku, který vznikl v důsledku zaplacených záloh na daň a uplatnění společného zdanění na osobní účet druhého z manželů, správce daně uskuteční tento převod ke dni splatnosti daně druhého z manželů.
Děkuji za odpověď. Možná jsem špatně formulovala, ale jednalo se zpětné podání daňového přiznání za rok 2005, kdy se daňové přiznání podalo až v roce 2007, tj. o rok později. Za tento rok mi skutečně vyměřili penále (Platební výměr na daňové penále). Myslite si, že mám právo podat Odvolání proti tomuto platebnímu výměru a že mi vyhoví?
I když jste podali pozdě, nemůže vzniknou penále z nedoplatku (nedoplatek byl uhrazen z přiznání manžela, ke dni splatnosti daně), pokud jste opravovali jen na spol. zdanění, určitě jste nic nedopláceli. Zkuste zavolet na tel. číslo na plaťáku, vysvětlit znění výše uvedeného § , pro dotyčnou paní bude míň práce plaťák zrušit.Pokud podáte odvolání, paní bude mít více práce a při konzultacích s kolegy, by mohla přijít na pokutu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 10. 2008 11:20
Dobrý den,máte prosím vás někdo zkušenosti,jak napsat žádost o prominutí penále k FÚ??Přišel mi platební výměr na daňové penále, které vzniklo tím,že jsme podali s manželem zpětně SZM za rok 2005 v roce 2007. Za rok prodlevy daňového nedoplatku mi vzniklo penále 1500Kč.Můžete mi někdo prosím poradit,jak mám zformulovat Žádost o prominutí penále?? Děkuji za odpověď.