Re: Důsledky změny trvalého pobytu
POkud jsem správně pochopil dotaz - platby za služby-zajišťující BD,
např. teplo, společné prostory světlo atd. musíte platit stále, včetně příspěvku do fondu údržby a oprav,pokud jste členem BD, bez ohledu na to, jaká je adresa Vašeho pobytu. Nevyčetl jsem, kdo bude v bytě tedy vlastně bydlet, pokud ho chcete pronajmout, jde o podnájem, který musí schválit představenstvo BD, určitě to máte taky ve Stanovách. novou adresu nahlásíte na BD kvůli korespondenci.
V praxi nejlépe funguje:
budete mít podnájemníka na smlouvu, budete hradit všechny služby, ty Vám uhradí mimo sjednaný nájem podnájemník a Vy budete dále čenem BD se všemi právy a povinnostmi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 10. 2008 21:39
Vážení, mám dotaz ohledně změny trvalého pobytu. Nevím, zda-li to napíšu srozumitelně, ale pokusím se.
Bydlím v družstevním bytě, který jsem jako ostatní nájemci odkoupila v rámci privatizace a jsem na původní adrese nahlášena k trvalému pobytu. Chystám se ale přestěhovat jinam a chtěla bych mít trvalý pobyt nahlášen na nové adrese. Ale přitom o původní byt nechci přijít a stále tam zůstanu nájemcem. Jak se to v takovém případě řeší? Jde to vůbec? Musím na družstvo nahlásit změnu adresy a odhlásit se tak, abych nemusela platit za služby (jako je záloha na vodné, stočné, elektřinu společných prostor apod.), které vlastně nebudu využívat, když nadále v tom původním bytě nebudu bydlet?
Předem všem děkuji za odpověď.