Re: dovoz zboží - rovnou 549/321???
Přijatou zahraniční fa rovnou účtovat 549/321???
Nevím, moc se mi to nezdá, ale možná je to běžný postup, já jsem se s tím opravdu ještě nesetkala. Ta FA se vlastně nikdy odběrateli platit nebude.
Náhradu od dodavatele budu vymáhat, až mi dorazí fa za likvidaci toho zboží.
Ještě možnost....nebylo by lepší účtivat fakturu za zboží, které šlo rovnou do likvidace 315/321?
--
Máte pravdu, taky je taková možnost, pak můžete zaúčtovat stejně přijatý dobropis.
Výše uvedeným způsobem /na manka/ účtujeme třeba u nás v případech kdy dojde k nadměrnému úbytku nebo ztrátě zboží v průběhu přepravy a následně náhradu vymáháme od prodávajícího nebo přepravce. Pokud nám reklamaci uzná, tak následně ve výši přiznané náhrady účtujeme o pohledávce 378/648. A účet 549 daňově do výše náhrady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 10. 2008 11:14
Dobrý den, prosím o radu:
Firma dovezla zboží (ovoce) ze třetí země. Zboží ale dorazilo zkvašené a nepoužitelné. Žádali jsme celní úřad o likvidaci pod celním dohledem. Vyhověno.
Nevíte jak z účtováním přijaté fa? Prosím....