Re: porušení pracovní kázně
Zkuste se spíše domluvit, ani na nového zam-tele (i když řekne, že mu to neva) to nebude dobře působit. Je jasné, že až přijde zas lepší nabídka, odejdete od něj stejně jako teď od původního zam-tele. Navíc je otázka, jestli Vás vezmou bez zápočtového listu.
Pokud o Vás nový zamněstnavatel stojí a vezme Vás i v tomto případě pak to tak udělejte.ALe nezapomeňte, že v prac. poměru jste do té doby u původního zaměstnavatele dokud nemáte v ruce výpověď, dohodu, okamžité zrušení cokoliv a nový zaměstnavatel Vás bez zápočtového listu a dokladu o ukončení prac. poměru nezaměstná.
Zaměstnat jej může, každý může mít tolik PP, kolik stihne... Ale souhlasím, že budou chtít zápočťák.
hrubé porušení není § 53,ale § 55 (určitě Vám budou vést neomluvené absence, tudíž tam budete mít dluh + mohou po Vás požadovat sankce - třeba kvůli Vám neodejde nějaká důležitá zakázka apod.)
můžete ale u druhého zam-tele sjednat další prac. poměr, DoPP, DoPČ - než Vám skončí u tohoto zam-tele výpovědní lhůtě (tak dejte výpověď do konce října a setrvejte 2 měsíce, tj. do 31.12.2008)
pokud budete mít 2 zam-tele současně, tak u druhého nesmíte mít podepsané daň.prohl., budete daněn dle příjmů - nad 5000Kč/hrubého/měs. = zálohová daň, musíte podat daň.př.
Potvrzení o zaměstnání (Zápočtový list) se vydává při skončení prac. poměru - ale Vy nekončíte. Nejprve musíte dát výpověď a pokud nebudete během výpovědi chodit do zaměstnání, tak Vás budou vést na neoml. absenci, pokud Vy nedáte výpověď, tak záleží na zam-teli, jak se zachová - může Vás vést prakticky neomezeně na neoml. absenci - ale pravděpodobně by Vás vyhodil na § 55.
ZL Vám musí vydat až po skončení PP, takže Vám klidně může psát Áčka třeba ty dva měsíce, než uplyne Vaše výpovědní lhůta, navíc Vám budou srážet min. ZP (13,5 % z min. mzdy 8000), které po Vás budou chtít. Zkuste se dohodnout, jak jsem psala výše, jak už tu zaznělo, mohli by po Vás i požadovat úhrady škody, kterou tímto svým jednáním způsobíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 10. 2008 13:22
Dobrý den,
jsem zaměstnancem jedné společnosti, která strašně málo platí za opravdu velké množství práce. Ke všemu mi naprosto nevyhovuje kolektiv a nadřízený, se kterým se nedá mluvit. Našel jsem si jinou práci a chtěl dát výpověď ke konci měsíce. Nadřízený mou výpověď omítl s tím že mi běží dvouměsíční výpovědní lhůta. Rozhodl jsem se proto nejít od prvního do práce a hned nastoupit v nové práci. Nezjišťoval jsem si to v té nové práci, ale kdyby mě vzali i přes to že mi nynější zaměstnavatel dá Ačka a pak dá výpověď za porušení pracovního poměru s §53 bude mi to do budoucna dělat nějaký problém krom toho že rok bych na pracáku nedostával podporu (což mi nyní nevadí neb práci mám jistou pokud by mě vzali i s tímto paragrafem). Chtěl jsem se informovat než s touto situací půjdu seznámit nového zaměstnavatele.
Děkuji za info Jiří