Re: Přečerpaná dovolená
Musíte srazit tím průměrem, kterým jste zaplatila těch přebraných 5 dnů dovolené. Na těchto 5 dnů navedete neplac. volno. Pokud se nejedná o zam-ce, který je v kateg., za kterou je plátcem ZP stát, tak musíte srazit a odvést z tohoto neplac. volna ZP. Pokud budete mít dohodu se zam-cem, tak jemu můžete srazit celých 13,5%, pokud dohodu mít nebudete, tak srazíte zam-ci 4,5%, zam-tel zaplatí 9%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 10. 2008 6:24
Dobrý den, moc Vás prosím o pomoc. 13.10.08 se můj zaměstnavatel s jedním zaměstnancem dohodli na skončení PP dohodou. Při kontrole dovolených jsem zjistila, že si už bohužel vyčerpal všechnu dovolenou, vlastně i tu, na kterou neměl nárok. Roční nárok je u nás minimum, tedy 20 dnů - které čerpal, ale měl nárok jen na 15 dnů. Co s těmi 5ti dny? To mu jen tak srazím? Moc děkuji za rady, opravdu nevím, co s tím, je to můj první případ. Díky!