Chybně sražená daň - jak vrátit správně?

• (neregistrovaný)

17. 10. 2008 6:50

Dobrý den,
    prosím Vás, jak mám postupovat, když jsem zaměstnanci chybně srazila daň. Uplatnila jsem mu 2 děti a měl mít pouze jedno dítě. Půl roku to mám chybně sraženo včetně daňového bonusu. Když přepočítám zpětně daň, jak ji mám ale srazit, jak to zaměstnanci zavést do výplaty. A jak daň vrátit FÚ?
    A ještě jedna velká chyba, co se stala kolegyni, ale už v ročním zúčtování. Stejný případ, uplatnila dvě děti a měla uplatnit jen jedno, jen na to přišla hodně pozdě, po ročním zúčtování 2007. S tím už se asi nedá dělat nic. Vůbec nevíme ani jedna, co s tím. Ještě se nám to nestalo.
    Děkuji Tamara

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 10. 2008 6:52

PavlaS (neregistrovaný)

Re: chybně sražená daň - jak vrátit sprá
      Řešilo se už včera ,přepočítáte výplaty správně a rozdíl srazíte zaměstnanci a odvedete na FÚ.Kde je problém?

• 17. 10. 2008 7:23

Tamara (neregistrovaný)

Problém je hlavně v tom ročním zúčtování, jestli to lze srazit,
      když už bylo roční zúčtování provedeno. Srážela mu to chybně celý rok, tak to bude velká částka, to lze srazit najednou? A taky jestli vůbec, když je to rok stará záležitost.

• 20. 10. 2008 10:03

Anna (neregistrovaný)

Nedoplatek na dani z viny plátce lze srazit 12 měsíců ode dne, kdy došlo k nesprávné srážce. To bylo v den, kdy se provedlo zúčtování za rok 2007 - od tohoto data počítáte těch 12 měsíců, takže lze ještě klidně opravit a odvést FÚ rozdíl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).