Re: Ochranná lhůta
Tak nevím jestli jsem dobře pochopila.
1. PP skončil 31.8.08 - ochraná lhůta je 7dní, tedy do 7.9.08, pokud v této době zaměstnanec onemocní má nárok na dávky do skončení neschopnosti nejdéle do vyčerpání podpůrčí doby.Pokud byl ale zaměstnán kratší dobu než 7 dní je ochr. doba jen tolik dní kolik trval PP.
2.Měl si vybrat dovolenou - tedy do 31.8.08, pokud jí neměl vybranou měla mu být zaplacena ve dýplatě za srpen.
3. Na ELDP budou dva řádky O++ od 1.1 do 31.8.
ON+ od 1.9, do skončení nemoci.
Re: Ochranná lhůta
..a protože pan Jan píše, že přerušil dovolenou, tak bych řekla, že už musel omarodit v srpnu...a pak má nárok celou podpůrčí dobu na čerpání ND. To nic nemění na tom, že ta dovolená, kterou nevyčerpal, měla být proplacena v poslední výplatě, tj. za srpen
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 10. 2008 17:43
Dobrý den , zaměstnanec ukončil dohodou PP k 31.8.2008. Měl si vybírat dovolenou, ale tu přeručil a šel marodit. Ukončení platí, ale co mám napsat do ELDZ , když ochranná lhůta je 7 dní a on marodil do 30.9.. Mám tam uvést jen těch 7 dní?