Re: elektronický podpis
u zdravotních pojišťoven exituje portál, tam je jednoduchá registrace, u FU musíte mít daňovou schránku.U VZP je to na zabití, tam jsem to vzdala. U sociálek, když se to povede, tak je to super. Mám zkušenost, že ne každý pracovník pověřený sociálkou, vás řádně zaregitruje. Přeji hodně zdaru. Já podpis používám od začátku a jsem s ním spokojená, uštří to hodně času. Podepisuji tím i dopisy na exekutory. Ušetřím na poštovném.
Re: elektronický podpis
Já používám už 2 roky - i pro VZP :-) Asi záleží, na koho narazíte. Jen je důležité správně určit jaký druh certifikátu potřebujete. Měl by to být kvalifikovaný certifikát zaměstnanecký. Buď ho uděláte na své jméno a budete mít na všech úřadech plnou moc (možná už stejně máte :-)) anebo na jednatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 10. 2008 10:24
Dobrý den, měla bych velkou prosbu. Jsem zaměstnaná jako účetní v jedné firmě, až do této doby jsem veškeré dokumenty pro sociálku (přihlášení, změna, odhlášení, ELDP, aj.) finančák (jsme měsíční plátci DPH) psala na psacím stroji a lítala jsem v termínu na úřady. Ale dozvěděla jsem se, že jde udělat elektr. podpis a zasílat elektronicky i na OSSZ a FÚ.
A teď k jádru otázky: Mohu udělání mého podpisu zadat do účetnictví jako náklad (i když jsem zaměstnanec a nechám si ho udělat pro pracovní účely) a případně na jaký účet?
Děkuji mockrát za odpovědi!