Re: Narizena dovolena od nadrizeneho
Nejdříve trochu OT: to Vás asi váš nadřízený nemá hodně v oblibě, když Vám nařídí takovou kravinu v rozporu se ZP.
Takže tohle nemůže. Ale Vy nemáte pravdu v tom, že vám může nařídit část dovolené. Zaměstnavatel určuje celou dovolenou, samozřejmě v souladu se ZP.
Re: Narizena dovolena od nadrizeneho
Muj nadrizeny spise zkousi, co vsechno mu u jeho zamestnancu jeste projde :-). A je pravda, ze si nenecham vse libit, takze ty vztahy podle toho asi vypadaji. Ale velmi dekuji za vasi reakci i poznamku o te dovolene. Do ted jsem si myslel, ze je mozne naridit jen 50% dovolene a zbytek je na zamestnanci. Dekuji...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 10. 2008 13:17
Zdravim
Vim, ze mi muj nadrizeny muze naridit vybrani urcite casti dovolene v roce, ale chtel bych se zeptat: Muze mi naridit dovolenou i na den, ve ktery se budu vracet po ctyrech mesicich ze zahranicni pracovni cesty? Navrat by mel byt zahrnut do pracovnich povinnosti, a tedy by nemelo byt mou povinnosti tuto cestu vykonavat v dobe sve, i kdyz narizene, dovolene. Dekuji za vase nazory a rady.