Re: Výpověď
Výši PPm Vám neschopenka ovlivnit nemůže,do výpočtu průměru se nepočítá.Zaměstnavatel Vám nemůže dát výpověď v době rodičovské dovolené(do 3 let věku prvního dítěte),v době pr. neschopnost a v době ,kdy jste těhotná.Nejste však chráněna v případě podání výpovědi z org.důvodů- rušení organizace nebo její části.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 10. 2008 23:02
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat na můj problém, jsem těhotná, rodičovská dovolená mi končí 14.11.2008 kdy bude mít dcera 3. roky, termín porodu mám 20.3.2009, tudíž mi nevyjde nastoupit ihned po ukončení rodič. dovolené na PPM. Lékař mi nabídl vypsat na tu dobu neschopenku, jelikož tam, kde pracuji jsou nevyhovující podmínky pro těhotné. Můj dotaz zní, jestli mi ta neschopenka neovlivní výši PPM nebo jestli mi v takovém případě nemůže zaměstnavatel dát výpověď. Díky za odpovědi.