Nemocenská v době výpovědi

• (neregistrovaný)

31. 10. 2008 8:48

Dobrý den,potřebovala bych poradit s touto věcí.
    V polovině září jsem podala u zaměstnavatele výpověď, po 14 dnech jsem zjistila že jsem těhotná, tak jsem jí samozřejmě chtěla vzít zpět,ale zaměstnavatel mi to odmítl a trvá na výpovědi, která vyprší k 30.11.Tak se chci zeptat, kdybych šla na nemocenskou od 3.11.2008 jako na rizikové těhotenství dřív než mi skončí výpovědní lhůta, tak jestli jsem pod ochranou lhůtou v době nemocenské a tudíž semnou zaměstnavatel nemůže ukončit pracovní poměr, který by mi měl skončit k 30.11.2008 a zda budu dále vedena jako zaměstnanec. A mám nárok na nemocenskou od zaměsnavatele.
    Děkuji za brzkou radu.Petra

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2008 8:55

an (neregistrovaný)

Re: Nemocenská v době výpovědi
      Nemoc nemá vliv na skončení pracovního poměru. Váš pracovní poměr v každém případě skončí posledním dnem výpovědní lhůty, tj. 30.11.2008.

• 31. 10. 2008 9:05

Petra (neregistrovaný)

Takže jakou mám možnost?A komu mám donést 3.11. tu neschopenku?

• 31. 10. 2008 9:13

Lenka (neregistrovaný)

Dobrý den,z vlastní zkušenosti: neschopenku zanesete svému zaměstnavateli,ten ju předá na příslušnou OSSZ(pokud je malá organizace), pracovní poměr Vám zkončí k 30.11.,ale vy budete až do nástupu na MD v pracovní neschopnosti.Pak nastoupíte na MD - nezapomenout všady nahlásit a budete doma s mimčem.Pokud by bylo pak druhé mimčo,tak nebudute dostávat "mateřskou", ale budete dostávat rodičovský příspěvek. Platí to v případě,že neukončíte mateřskou a nebudete pak zaměstnaná.

• 31. 10. 2008 9:19

Petra (neregistrovaný)

Děkuji Lenko za vysvětlení.Pomohla jste mi.Ta organizace u které jsem zatím zaměstnaná má cca 150 zaměstnanců.A jak jste psala abych to nezapoměla všude ohlásit to jste měla namysli....?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).