Re: O peníze jde až v první řadě....
Laicky receno, je nejlepsi ČID.
Vzit nekoho z pracaku je k nicemu - aby dostal podporu za jeho zamestnani je tolik papirovani ze jsem se na to vykaslal.
A to jsem chtel zamestnat invalidu z UP. Kdyz jsem videl co po me chteli za papiry, tak jsem jim rekl, at si ho teda nechaji.
Karle, mně to moc papírování - žádost o dotaci na vyhrazené místo nedalo - doklad o zřízení účtu (to už máte, nemusíte shánět nové), žádosti o bezdlužnost, které mám uložené ve W, jen měním datum vystavení a vyplnění písemné dohody s ÚP - asi 3 stránky a po schválení a přijetí uchazeče, každý měsíc (po dobu poskytované dotace) dokládám výplatní pásku podepsanou z-cem a doklad s uvedeným příjmem, ten mám také uložený v šablonách, takže jen měním částky a datum vystavení. Nevím, co vás odradilo. Pokud děláte všechno sám, pak tomu rozumím, ale i tak by se vám vyplatil. Přijali jsme uchazečku z ÚP - věk přes 50 let, evidence déle než půl roku, takže kumulace, byla přiznána dotace mzdy po dobu 9 měsíců vč. pojistného Přesnou výši dotace si z hlavy nepamatuji).Ale je to dost podstatná úspora v nákladech.
Navíc, pokud by se jednalo o velkou organizaci, pak by pro vás byl invalida "požehnáním" pro plnění povinného podílu při zaměstnávání zdrav.postižených osob.
Pokud fa chce šetřit a je obeznámena se situací, pak vybere uchazeče z ÚP (dle toho, zda splňuje kriteria pro přiznání dotace), protože šetří na nákladech, kdežto pokud přijme invalidu, je zde limitována jeho zdravotním stavem a nesmí přidělovat práci, kterou má uvedenou v rekomandaci - ale zase je "výhodný" pro povinný podíl (pokud fa splňuje přepočtený podíl z-ců) a další "výhoda" u invalidního z-ce - zaručená mzda může činit 75 % z částek uvedených v § 2 a 3 odst.1 (NV 567/2006) jde-li o zaměstnance, který je poživatelem částečného invalidního důchodu,
50 % z částek ....., jde-li o zaměstnance, který je poživatelem plného invalidního důchodu. Tuto poslední tzv. výhodu nemám moc ráda, ale jsou zaměstnavatelé, kteří toto využívají, obzvláště v chráněných dílnách.
Souhlasím, také jsem takto 2 zaměstnance měla. Hlavně si ale dobře vybírejte - první pracovnice po týdnu donesla neschopenku a do měsíce ukončila pracovní poměr tak bylo třeba papírování opakovat :)
Ještě mě napadlo - zase plus pro invalidu - až budete podávat jako firma daňové přiznání, můžete snížit daň - pro výpočet slev je rozhodný průměrný roční přepočtený počet zaměstnanců se zdravotním postižením, je-li výsledkem průměrného ročního přepočteného počtu těchto zaměstnanců desetinné číslo.
Hlavne ty bezdluznosti a dale mi pracovice UP rekla, ze tu dotaci ani dostat nemusim, nebo ze ji muzu dostat jen na 3 mesice.
Tak jsem zamestnal invalidu normalne, bez dotace a on stejne za mesic skoncil :-(
Cili zbytecne papirovani. Nehlede k tomu, co je UP do toho, zda platim soukromym firmam? - jako jsou ZP ?
Oni chteji udat pracovniky, tak at se snazi :-) Mam volna mista na UP uz 3 roky a chodi jen razitkari. Tem pisu do hlasenky :
Misto odmitl. :-)
ano, mají pravdu, na dotaci nárok není - ÚP m ů ž e poskytnout, ale pokud se jedná o sledovanou osobu, navíc o kumulaci, pak může příspěvek být až na 12 měsíců, také kriterií je více - jaká je v místě nezaměstnanost, zda tato profese je potřebná atd., Kriteria mají právě různé ÚP různá ..., pro nás to byla výhoda přijmout uchazeče a je dokonce i pracovitý, takže OK, ale vy jste se již rozhodl, že nikoho takového nechcete, je to vaše rozhodnutí a já vám to nenutím :) hezký zbytek večera.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 11. 2008 15:52
Zkouším odhadnout budoucí chování z-tele.Prosím řekněte mi ,z čeho má z-tel víc 1.Když přijme člověka z ÚP nebo za 2.Když zaměstná osobu ČID a zároveň se ZPS .Jsme VO.Děkuji moc za názory.