Re: nemusím dávat dodat.DPH - fa přijatá
Podmínky uplatnění nároku na odpočet daně je par.73 ost.11, zajímalo by mne podle jakého par. je druhý případ ?
Re: pro Marci
Neříkám že je to ideální postup, ale §104 umožňuje nepodávat dodatečné. U Q plátců je třeba zvážit délku časového posunu. Pokud podám dodatečné a zvýším povinnost je jistota doměření úroku z prodlení do dne platby. Když nepodám dodatečné a zahrnu onu fakturu do dalšího období, což mi výše zmíněný § dovoluje a FU na to příjde, opět vyměří jen úrok z časového posunu.Takže je třeba zvážit délku prodlevy (měsíční, Q) částku.Dříve toto možné nebylo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 11. 2008 14:25
Dobrý den,
domnívám se správně, že pokud jsem fa přijatou ( přijatá zdanitelná plnění ) nedala do předchozího DPH - zdanitelné plnění 25.8.2008 ( jsme Q plátci DPH ), mohu toto plnění uplatnit v následujícím Q, a nemusím podávat dodat.DPH za 3.Q ? tzn. že mám povinnost podat dodat. jen v případě, že by z naší strany došlo k vystavení např. fa za 8m. a toto DPH jsme neuplatnili?
Děkuji