Re: Dobrání dovolené při ukončení PP
>Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně procedury
>při dobrání nebo převodu dovolené při ukončení
>pracovního poměru zaměstnance. Jde o to, že zaměstnankyně u
>nás byla krátce a rozhodla se odejít ve zkušební době
>(tedy bez výpovědní lhůty) k jinému zaměstnavateli.
>Přišla s tím dva dny před odchodem samotným. Za
>odpracované období měla ovšem nárok na 4 dny dovolené, z čehož
>však stihla vybrat jenom dva. Rád bych se tedy zeptal,
>co musím udělat s těmi zbylými dny. Předpokládám, že
>jí je mohu buď proplatit a dále to brát jako že má
>vybráno všechno, nebo je musím převést k dalšímu
>zaměstnavateli. Zejména v případě druhé varianty mě zajímá, kam
>se to všude zapisuje (zápočtový list, ...) a komu se
>to posílá, atd. Pokud bych musel proplácet tuto
>dovolenou dalšímu zaměstnavateli, pak věřím, že podle
>smlouvy, kterou měla dotyčná u nás. Je to tak? Prosím poraďte
>mi, jak správně postupovat, dosud od nás nikdo
>neodcházel.
Dovolenou ji jednoduše proplatíte. K novému zaměstnavateli se nepřevádi.
>
>Marek
pokud ukončila PP, tak nevybranou dovolenou, na kterou jí vznikl nárok proplatíte průměrem, který jí v té době náležel (takže pokud přejde k jinému zam-teli, tak tam bude začínat s dovolenou "od nuly")
pokud by chtěla dovolenou převést k dalšímu zam-teli, tak by si musela o toto písemně požádat před skonč. PP a Vy byste se s novým zam-telem museli dohodnout na výši úhrady mzdy (písemně) apod. (řeší to § 221)
také jedna z podmínek je, že by její zaměstnání muselo na sebe bezprostředně navazovat
(rada: nepřidělávejte si zbytečné problémy)
tento § se ale v praxi velmi málo využívá, takže bych to nedoporučovala ani Vám
Dobrý den, já to dělám tak, že nevybranou dovolenou zúčtuji při jeho poslední výplatě u nás jako nevyčerpanou dovolenou a proplatí se. Také radím, aby jste si nepřidělával zbytečně problémy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 11. 2008 12:18
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně procedury při dobrání nebo převodu dovolené při ukončení pracovního poměru zaměstnance. Jde o to, že zaměstnankyně u nás byla krátce a rozhodla se odejít ve zkušební době (tedy bez výpovědní lhůty) k jinému zaměstnavateli. Přišla s tím dva dny před odchodem samotným. Za odpracované období měla ovšem nárok na 4 dny dovolené, z čehož však stihla vybrat jenom dva. Rád bych se tedy zeptal, co musím udělat s těmi zbylými dny. Předpokládám, že jí je mohu buď proplatit a dále to brát jako že má vybráno všechno, nebo je musím převést k dalšímu zaměstnavateli. Zejména v případě druhé varianty mě zajímá, kam se to všude zapisuje (zápočtový list, ...) a komu se to posílá, atd. Pokud bych musel proplácet tuto dovolenou dalšímu zaměstnavateli, pak věřím, že podle smlouvy, kterou měla dotyčná u nás. Je to tak? Prosím poraďte mi, jak správně postupovat, dosud od nás nikdo neodcházel.
Marek