DP právnických osob

• (neregistrovaný)

7. 11. 2008 7:11

Vím, že je ještě brzy, ale za tento rok budu dělat poprvé DP. Chtěla bych si to postupně projít. Můžete někdo poradit, kde najdu nějakou šikovnou pomůcku, jak vyplnit, co na jaký řádek atd? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 11. 2008 8:35

I. (neregistrovaný)

Re: DP právnických osob
      Školení. Kdysi jsem byla na takovém školení, kde probírali sestavení přiznání k DPPO. Psala jsem si poznámky přímo do přiznání a dost mi to pomohlo.

• 7. 11. 2008 9:32

milena (neregistrovaný)

Mně kdysi hodně pomohlo, ze jsem si pořádně přečetla zákon o dani z příjmu právnických osob, hlavně
      § 24 a § 25 (daňové a nedaňové výdaje) a pak už jde přiznání s pomocí pokynů k jeho vyplnění udělat skoro samo. Tiskopis přiznání a pokyny k jeho vyplnění najdete na www.mfcr.cz, nebo tady v "šablonách".
      Děláte dobře, že si to připravujete, mé první přiznání bylo v časové tísni a pak jsem byla v šoku z těch přehledů o odpisech pohledávek apod. Za hodně důležité považuji udělat si poctivě inventury účtů, ty si můžete připravovat již teď. Přeju Vám hodně štěstí.

• 7. 11. 2008 9:48

Danden (neregistrovaný)

Moc děkuji, mám z toho fakt vítr. Vše si vytisknu a jdu studovat. Hlavně mám obavy z těch různých příloh, abych vyplnila opravdu všechno, co se musí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).