DE-rada dokladu??

• (neregistrovaný)

10. 11. 2008 22:58

OSVC, platce DPH, vede DE.
    Musi v ramci DE vest vystavene faktury chronologicky za sebou, kdyz je do programu cvakam jednou za rok? Placeny jsou hotove. Mam nastaveno vzdy datum posledniho dne v mesici. Ted jsem jiz v prosinci a nasla jsem jeste FV z ledna.
    Vadi moc, kdyz v programu bude chronologicky az v prosinci? (Program mu proste prida cislo radku) Na DUZP to vliv nema, to zadavam ja a navic DPH bylo pres rok radne odvedeno.
    Jen doklad zadavam do programu az posleze.
    Mam za to, ze v DE neni nikde receno, jak ma byt vedena, hlavne aby prokazovala prijmy a vydaje. To jestli mam faktury v programu posprehazene si myslim nikoho nemusi zajimat.
    Chci se jen ubezpecit, ze je to tak :-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 11. 2008 7:02

Helana (neregistrovaný)

Re: DE-rada dokladu??
      nevadí to,ale program by vám měl řadit doklady podle data a pak by se vám doklad sice pod číslem listopadovým dostal do ledna a pokud jste odvedla v lednu DPH,tak byste to měla mít tam.

• 11. 11. 2008 7:57

Zajda (neregistrovaný)

DPH bylo v lednu odvedeno. DE delam znamemu poprve, jsem uctar:-) Tvrdi, ze proste musi existovat knihy zavazku a pohledavek chronologicvky za sebou a že se to pri pripadne kontrole nebude libit FU, ze ma FV za leden, a jeste k tomu spravne odvedenou, az na konci dokladove rady. Potrad mu rikam, ze vest knihy a jake bylo v jednoduchem uctu. DE toto jiz neresi.
      Bohuzel program doklad radi dle toho, jak ho do nej dam, nikoliv,. dle datumu vystaveni, ci DUZP :-(

• 11. 11. 2008 8:23

jana (neregistrovaný)

já bych z toho nedělala problém, po zrušení JÚ je opravdu DE dost volná, cílem je správně vyčíslit ZD pro odvod daně + evidence majetku, nikde není psáno nic o chronologii údajů. Sice nechápu , jak to, že ste dph z oné VF odvedli správně když nebyla v programu, ale to je jedno. Jestli ste odvedli vše v termínu, tak jsem přesvědčena, že z toho ani fú problém dělat nebude.

• 11. 11. 2008 8:51

Zajda (neregistrovaný)

Znamy delal vse rucne, a ted to chce dat programu. Tot vse :-D Ja vim, je to na hlavu. Kazdy jsme jiny:-D :-D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).