Re: DE-rada dokladu??
DPH bylo v lednu odvedeno. DE delam znamemu poprve, jsem uctar:-) Tvrdi, ze proste musi existovat knihy zavazku a pohledavek chronologicvky za sebou a že se to pri pripadne kontrole nebude libit FU, ze ma FV za leden, a jeste k tomu spravne odvedenou, az na konci dokladove rady. Potrad mu rikam, ze vest knihy a jake bylo v jednoduchem uctu. DE toto jiz neresi.
Bohuzel program doklad radi dle toho, jak ho do nej dam, nikoliv,. dle datumu vystaveni, ci DUZP :-(
Re: DE-rada dokladu??
já bych z toho nedělala problém, po zrušení JÚ je opravdu DE dost volná, cílem je správně vyčíslit ZD pro odvod daně + evidence majetku, nikde není psáno nic o chronologii údajů. Sice nechápu , jak to, že ste dph z oné VF odvedli správně když nebyla v programu, ale to je jedno. Jestli ste odvedli vše v termínu, tak jsem přesvědčena, že z toho ani fú problém dělat nebude.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 11. 2008 22:58
OSVC, platce DPH, vede DE.
Musi v ramci DE vest vystavene faktury chronologicky za sebou, kdyz je do programu cvakam jednou za rok? Placeny jsou hotove. Mam nastaveno vzdy datum posledniho dne v mesici. Ted jsem jiz v prosinci a nasla jsem jeste FV z ledna.
Vadi moc, kdyz v programu bude chronologicky az v prosinci? (Program mu proste prida cislo radku) Na DUZP to vliv nema, to zadavam ja a navic DPH bylo pres rok radne odvedeno.
Jen doklad zadavam do programu az posleze.
Mam za to, ze v DE neni nikde receno, jak ma byt vedena, hlavne aby prokazovala prijmy a vydaje. To jestli mam faktury v programu posprehazene si myslim nikoho nemusi zajimat.
Chci se jen ubezpecit, ze je to tak :-)