Re: životní kapitálové pojištění - přísp
Pokud pojištění splňuje zákonné podmínky - zákon o dani z příjmů, pak může zaměstnancům ročně přispět 24 tis a pro zaměstnavatele to bude náklad bez dalších odvodů a pro zaměstnance "příjem" bez dalších odvodů. Mrkněte o něco výš,něco podobného se tam řeší (penzijní) - příspěvky na životní a penzijní se posuzují stejně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 11. 2008 10:59
Zaměstnavatel chce přispívat zaměstnancům na životní kapitálové pojištění. Takto přesně se to podle pojišťovačky jmenuje. Je to podle jejího výkladu spořící pojištění bez pojištění rizik. Jak mám účtovat ve mzdách a jaké výhody z toho plynou zaměstnavateli? Vede DE, bude přispívat 1000,- a zaměstnanec 1000,-. Já bych to udělala takto: z 1000,- co dá zaměstnavatel neodvedu SP,ZP a daň, zaměstnanci to stáhnu z čisté mzdy. Náklady zaměstnavatele na mzdu jsou tím pádem nově o 1000,- vyšší na měsíc a zaměstnance. Chápu to dobře? Mám ale ohlasy, že si zaměstnavatel může 1000,- odečíst z měsíčních odvodů na SP a ZP. Co je tedy správně? díky