Re: Hlášení od 1.1.2009
Příloha k žádosti o: nemocenské, ošetřovné, PPM, VPTM
tak to bude tiskopis "k pohledání", neboť se bude vyplňovat pro každého nemocného, komu se bude něco platit z OSSZ - bude se muset vyplnit za KAŽDËHO takto nemocného: údaje o něm, za posl. 12 kal. měs. - po měsících - výdělky + vyl. doby (a ty vyl. doby se budou muset ještě dělit zvlášť do 3 kolonek) a potom ještě bude k vyplnění pro KAŽDÉHO tohoto nemocného 2. strana - a tam jsou také perly:
např.: ... V době vzniku doč. PN zaměstnanec má/nemá zaměstnání jen na dobu prac. volna v 1. zaměstnání (§§...) nebo jen na dobu dovolené na zotavenou z jiného zam. (opět §§), další bod V době vzniku doč. PN má zaměstnanec NEPLACENOU dovolenou od - do (já tedy neplacenou dovolenou neznám, takže co tím myslí - neplac. volno?)
pak budete muset rozepsat doč. neschopnost v posledních 380 KD u tohoto zam-ce
těch bodů je tam několik a nakonec se podepisujete, pod text, že za vše, co je tam uvedeno odpovídáte a že veškeré přeplatky, které vzniknou, jste povinen/a uhradit.
Dalším tiskopisem budete muset nahlásit všechny ženy na RD, dalším tiskopisem, kdo má jednatele, statutáry apod.
a samozřejmě vyplňovat přehled o výši poj. a vyplacených dávkách
a ještě další tiskopisy - ten, kdo nebude mít funkční program, aby mu ty nejdůležitější tiskopisy se vyplňovaly a tiskly z programu - tak ty lituji ještě víc
přiznám se, že nevím, jak bych to bez školení zvládla (i takto mám pocit, že nevím, kde mi hlava stojí a jak to vůbec zvládnu)
Re: Hlášení od 1.1.2009
mrkněte na § 92 a násl. nového zákona o nemocenském pojištění, je toho tam až dost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 11. 2008 15:02
co všechno se bude nově hlásit na sociálku od 1.1.2009 mimo nástupů a výstupů