Re: Opravdu nikdo???
>Zdravím,prosím o pomoc : za rok 2007 firmě dělala DPFO
>daňová poradkyně. Teď se mi nahlásila kontrola z FÚ a
>já zjistila že mi nesedí účet 336-odvody na SZ a ZP za
>FO. Nemělo to být v roce 2007 vyndané z nákladů a
>zůstatek na 336,kde by to čekalo na vrácení od ZP a OSSZ?
>Díky za pomoc,Patricie.
Tak to je skvělé :-( Ona to nechala vše v nákladech a přitom se veškeré zálohy vracely....Díky.
To bude asi jinak - předpokládám , že se to týká fyzické osoby podnikající a účtující v podvojném účtu. V tom případě je to dobře, jak to udělala ta daň.poradkyně, protože když vypočítáte daň ze základu, kde již jsou náklady uplatněné, a následně spočítáte sociálku a zdravotku na základě daň.přiznání,nemůžete přece do účta už znovu "šáhnout" a účet 336 přepočítat podle toho, jak to vyjde. Tím byste narušila výsledek ke zdanění a daň by byla přece jiná, a tím pádem zase i sociálka a zdravotka. U fyzických osob účtujících v podvojku to jinak nejde, nedělá se to jako u právnických. Ta dań.poradkyně to udělala dobře. To. co mu vrátí letos za r.2007, bude pro něj zdan.příjem vlastně letoš.roku.
Tak kde je chyba? Na účtě 336 jsem neměla žádný zůstatek a letos přišli peníze, takže mám na 336 zůstatek. V průběhu roku se účtovalo 526/336 předpisem a úhrada 336/221. Tím se mi vždy 336 vynulovala. Nějak se v tom začínám ztrácet. Takhle to měli účtované i v roce 2006. A ano,jedná se o FO vedoucí podvojko. Děkuji a prosím ještě o odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 11. 2008 9:35
Zdravím,prosím o pomoc : za rok 2007 firmě dělala DPFO daňová poradkyně. Teď se mi nahlásila kontrola z FÚ a já zjistila že mi nesedí účet 336-odvody na SZ a ZP za FO. Nemělo to být v roce 2007 vyndané z nákladů a zůstatek na 336,kde by to čekalo na vrácení od ZP a OSSZ? Díky za pomoc,Patricie.