Re: OT: Zůstatek dovolené k 31.12.2008
No mně se z neznámých důvodů taky dovolená spíš nedostáváí než přebývá...
Jenom dodávám, že pokud si ani nadále žádnou dovolenou do konce r. 2008 nevybere, propadne mu i ta z r.2007. Leda,že by k 31.12. ukončil PP, v tom případě by mu celých 40 dní bylo proplaceno.
no ale jestli se nepletu, tak jako firma jste měli oznamovací povinnost vůči zaměstnancům - oznámit jim, že se dovolená neproplácí a převádí jen z aktuálního roku..... Možná mě někdo napadnete, ale já to takhle zam-cům oznámila a nechala si to podepsat. A jsem na 100% chráněna, že už je to na jejich triko, když jim dovolená propadla....
to máte pravdu, ale předtím byli lidičky zvyklí, teda alespoň u našeho zam-tele, že si mohli kdykoliv vybírat dovolenou - plán dovolených byl takový, že kdo si napsal jakou dovolenou, tak ji měl a zam-tel se o nic nestaral (píši o letech 2005 a dříve)... takže když si to človíček nevyčerpal, což se zam-teli hodilo, tak se mu to pak proplatilo... z toho důvodu jsem zam-cům podala písemné oznámení o převodu ŘD a že se už nesmí proplácet... A věřím, že to takhle s čerpáním ŘD bylo ve více firmách.... Proto
do konce roku 2008 vůbec
>>>>>>>čerpat? Děkuji
>>>>>>Dovolená z r.2005 už mu propadla na konci r.2006, i
>>>>>>ta
>>>>>>z r.2006 propadla (v r.2007).Takže mi vychází, že by
>>>>>>měl 20 dní z r.2007 a 20 z r.2008.
>>>>>
>>>>>Ten člověk je cvok.
>>>>No mně se z neznámých důvodů taky dovolená spíš
>>>>nedostáváí než přebývá...
>>>>Jenom dodávám, že pokud si ani nadále žádnou
>>>>dovolenou
>>>>do konce r. 2008 nevybere, propadne mu i ta z r.2007.
>>>>Leda,že by k 31.12. ukončil PP, v tom případě by mu
>>>>celých 40 dní bylo proplaceno.
>>>
>>>
>>>no ale jestli se nepletu, tak jako firma jste měli
>>>oznamovací povinnost vůči zaměstnancům - oznámit jim,
>>>že
>>>se dovolená neproplácí a převádí jen z aktuálního
>>>roku..... Možná mě někdo napadnete, ale já to takhle
>>>zam-cům oznámila a nechala si to podepsat. A jsem na
>>>100%
>>>chráněna, že už je to na jejich triko, když jim
>>>dovolená propadla....
>>
>>No, já nevím, jestli byste to někde obhájila. Zam-tel
>>má dovolenou nařizovat k čerpání a ne čekat, zda
>>zam-ec dovolenou vybere nebo nikoliv.
>
>to máte pravdu, ale předtím byli lidičky zvyklí, teda
>alespoň u našeho zam-tele, že si mohli kdykoliv
>vybírat dovolenou - plán dovolených byl takový, že kdo si
>napsal jakou dovolenou, tak ji měl a zam-tel se o nic
>nestaral (píši o letech 2005 a dříve)... takže když si
>to človíček nevyčerpal, což se zam-teli hodilo, tak se
>mu to pak proplatilo... z toho důvodu jsem zam-cům
>podala písemné oznámení o převodu ŘD a že se už nesmí
>proplácet... A věřím, že to takhle s čerpáním ŘD bylo ve
>více firmách.... Proto byl můj příspěvek takového charakteru.....
Re: Zůstatek dovolené k 31.12.2008
Zam-tel nařizuje dovolenou, pokud ji nenařídí, nastupuje zam-ec automaticky 1. prac. den po 31.10. na dovolenou. Takže souhlasím s předchozí odpovědí, jen na D z r. 2007 měl nastoupit 3.11. 2008 a čerpat 20 PD, pokud nemají písemně dohodnutý pozdější nástup tak, že bude loňských 20 PD vyčerpáno do 31.12.2008, jinak loňská dovolená propadne také. A z letoška se může převést do příštího roku, pokud tedy opět zam-tel nenařídí dovolenou čerpat a on ji nenastoupí ani v listopadu příští rok, tak mu letošní dovolená propadne také. No - nevím, jak by to zam-tel zdůvodnil případné kontrole, že nenařizuje dovolené a zam-ci se divím, že si dovolenou nechává propadnout (tedy pokud se nejedná o nějakého vysoce postaveného, který si to zařídí jinak - myslím tím, že o peníze nepřijde)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2008 17:50
Dobrý den, prosím pomoc s výpočtem - zaměsnanec nastoupil 1.6.2005, nárok na dovolenou z 20 dní, tedy 11,5 dne za rok 2005. V dalších letech nárok na 4 týdny, všechny podmínky splněny. Za celou dobu PP dovolenou nečerpal. Kolik bude mít zůstatek dovolené k 31.12.2008 za předpokladu, že nebude do konce roku 2008 vůbec čerpat? Děkuji