Re: práva a povinnosti zaměstnance
>Mám prac. poměr na dobu neurčitou - místo prac.přímo
>specifikované v prac. smlouvě. Nyní zaměstnavatel nemá
>pro nás práci a navrhl
>ústně, že můžeme chodit d o b r o v o l n ě na jiné
>pracoviště vzdálené od našeho pracov. uved. v prac.
>smlouvě cca 30km. Pokud tak neučiníme nebudeme mít hodiny
>a tím se nám sníží základní plat. Písemné převedení
>jsme nedostali a na diety ani cesťáky, prý nemáme nárok.
>Akce je prý dobrovolná.
>
> Mimo jiné prac. výměr máme dle zákona o mzdě,
>takže se domnívám, že je neplatný, protože jsem nastoupil
>1.1.2007. Dále výplatní pásky dostáváme opožděně a
>nebo vůbec.
>
>Prosím, moc o radu jak máme postupovat. Děkuji za
>všechny.
>
>
> Viky
>
Pokud pro Vás nemá práci dle PS (tedy v místě výkonu práce), vidím jen tyto možnosti:
a) pracovní cesta (tzn. příkaz a cestovní náhrady)
b) změna místa výkonu práce dohodou (nemusíte souhlasit)
c) překážky v práci na straně zaměstnavatele (musel by vyplácet náhradu mzdy ve výši prům. výdělku, náhrada může být i jen 60 % pokud souhlasí odbory či úřad práce)
d) výpověď pro zrušení prac. místa, zam-tele nebo jeho části (2 měsíční výpovědní lhůta + odstupné 3xprůměrný výdělek)
Rozhodně to nemůže řešit tak, že prostě nebudete mít hodiny a o to budete mít nižší mzdu.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 11. 2008 9:58
Mám prac. poměr na dobu neurčitou - místo prac.přímo specifikované v prac. smlouvě. Nyní zaměstnavatel nemá pro nás práci a navrhl
ústně, že můžeme chodit d o b r o v o l n ě na jiné pracoviště vzdálené od našeho pracov. uved. v prac. smlouvě cca 30km. Pokud tak neučiníme nebudeme mít hodiny a tím se nám sníží základní plat. Písemné převedení jsme nedostali a na diety ani cesťáky, prý nemáme nárok. Akce je prý dobrovolná.
Mimo jiné prac. výměr máme dle zákona o mzdě, takže se domnívám, že je neplatný, protože jsem nastoupil 1.1.2007. Dále výplatní pásky dostáváme opožděně a nebo vůbec.
Prosím, moc o radu jak máme postupovat. Děkuji za všechny.
Viky